Capacitet
Vad andra säger

Kundcase: Olympus

Olympus, ledande tillverkare av innovativ optisk och digital utrustning, ville satsa mer på ledarutveckling för de Nordiska cheferna och landade i att en 360-utvärdering skulle vara ett bra första steg för att utveckla cheferna på olika nivåer i organisationen. Vi samtalar med Yonna Olsson, Regional Managing Director Nordic på Olympus.

Berätta lite mer om hur upplägget såg ut och omfattningen av projektet.

– Inledningsvis bestämde vi oss för att göra en utvärdering av cheferna i den Nordiska ledningsgruppen, totalt 9 chefer. Samtliga fick genomgå en 360-analys och därefter fick var och en personlig återkoppling av konsulter från Wise Consulting. Detta föll så väl ut att vi därefter bestämde oss för att utöka insatsen och även låta nästa chefsled bestående av 19 chefer att göra detsamma.

Det låter som ett stort och lite komplext projekt med chefer i sex olika länder, vilka utmaningar stötte ni på och hur löste ni dem?

– Det stämmer att den fysiska placeringen gjorde att vi fick vara lite extra kreativa när det gällde själva återkopplingen, vi involverade 4 konsulter från Wise Consulting och utsåg en projektledare. Wise Consulting  hade också under hela processens gång nära dialog med Netsurvey som leverar själva 360-verktyget. En annan utmaning var att hålla oss inom tidramarna, ibland kom inte svaren in i den takt vi ville, men Wise Consulting var oerhört snabba och flexibla och de hjälpte oss att finna lösningar på allt.

Efter att ha genomfört detta stora projekt, vad menar du är den viktigaste skillnaden jämfört med utgångsläget?

– Nu har vi en helt annan kunskap om våra ledarkompetenser. Vi har objektiva och konkreta fakta att utgå ifrån, vi har nu fått en referenspunkt som gör att vi kan fortsätta att utveckla ledarskapet inom Olympus!

Här kan du läsa mer om Olympus

Kontakta oss gärna om du vill veta hur vi kan hjälpa dig!

 

Bokning "Kundcase: Olympus"

* = Obligatoriska fält

Bekräfta ditt val:

Kurs: Kundcase: Olympus

Plats:

Datum:

Anmälan är bindande vid bokningsbekräftelse. Sjävklart kan du boka om utbildningen eller överlåta bokningen på en annan deltagare från samma företag. När du anmäler dig godkänner du Capacitets bokningsvillkor.