Retorikkurs
Utbildning i Praktisk Retorik

Lär dig övertyga och skapa förtroende

Praktisk retorik

Vill du engagera, skapa nyfikenhet och nå ut med ditt budskap? Vill du ha hjälp att stärka din retorik och förmåga att övertyga? Vill du känna mer trygghet och säkerhet inför din nästa dragning? Vår utbildning praktisk retorik ger dig rätt förutsättningar och självförtroende för att leverera inför en publik.

Många kan känna en krypande känsla av nervositet inför en dragning. Det kan vara svårt att förmedla information på ett enkelt och inspirerande sätt. Din retoriska förmåga kan vara avgörande för att få med dig din publik.

Den här kursen riktar sig till dig som vill stärka din retorik, dvs kunna övertyga mer i din roll som chef eller medarbetare. Syftet med kursen är att du ska få praktiska verktyg som gör dig mer tydlig, trovärdig och inspirerande i alla olika kommunikationssituationer.

Handledare är en av Sveriges mest erfarna ledarutvecklare inom praktisk kommunikations- och retorikträning; Sophie Tolstoy Regen. Hon har tränat tusentals ledare och grupper i konsten att nå fram på ett tydligt, närvarande och inspirerande sätt.

Vi tränar praktiskt i helgrupp, feedback sker på individuell nivå.

Utbildningen genomförs under 1+1 dag.

Innehåll i praktisk retorik:
  • Hur förbereder du dig på ett effektivt sätt? Här använder vi oss av retorikens hörnstenar Ethos, Logos och Pathos.
  • Vilken betydelse har vårt kroppsspråk och vår röst när vi kommunicerar med andra? Här tränar vi på att hitta ett avspänt och engagerat kroppsspråk som ger dig och åhörarna ett lugn. Vi tränar andning och mindfulness för att hantera nervositet och närvaro. Vi tittar på röstteknik för trovärdighet och tydlighet.
  • Vi tränar på att beskriva levande exempel, hitta metaforer och vara personliga för att engagera och tydliggöra information.
  • Vi tränar på att skapa enkla retoriska strukturer som du kan använda i dina framträdanden och möten. Vi tränar både på att inspirera men också att informera på ett intresseväckande sätt.

Här anmäler du dig till utbildningen:

Anmäl dig här!

Andra utbildningar som kan vara intressanta

Chef 2.0

Var: Stockholm, Göteborg, Malmö
Typ: Utbildning
Längd: 2 + 1 dag

För dig som har varit chef några år och vill få en nystart i ditt uppdrag och uppdatera ditt ledarskap. Du får inspirationen, verktygen, övningarna och reflektionen för att utveckla ditt ledarskap tillsammans med andra erfarna chefer.

Ny som chef

Var: Stockholm, Göteborg & Malmö
Typ: Utbildning
Längd: 2 + 1 dag

En hands-on utbildning där du får en verktygslåda som du kan använda i din vardag direkt efter utbildningen. Du får de viktigaste redskapen för att undvika dikeskörningar och istället få en raketskjuts i ditt nya uppdrag som chef.

Hållbart ledarskap

Var: Stockholm
Typ: Utbildning
Längd: 2 + 1 dag

Hållbart ledarskap är utbildning där du under 3 heldagar får kunskap och verktyg för att arbeta mer hållbart och produktivt. Du får knepen som hjälper dig att prioritera, ta rätt beslut och ansvar för din hållbarhet kopplat till ditt uppdrag.

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Bokning "Praktisk retorik"

* = Obligatoriska fält

Bekräfta ditt val:

Kurs: Praktisk retorik

Plats:

Datum:

Anmälan är bindande vid bokningsbekräftelse. Sjävklart kan du boka om utbildningen eller överlåta bokningen på en annan deltagare från samma företag. När du anmäler dig godkänner du Capacitets bokningsvillkor.