Ledarutbildning
Leda utan att vara chef

Verktyg som dig som leder utan formellt chefsansvar

Leda utan att vara chef

Har du förtroendet att leda andra människor i ditt uppdrag utan att ha formellt chefsansvar? Vad kul! En av framgångsfaktorerna i ditt uppdrag är att få människor att följa dig för att de vill och inte för att de måste. I denna utbildning får du chans att utveckla ditt ledarskap för att skapa ett engagerat team som drar åt samma håll och skapar resultat.

Med mindre formellt ansvar ställs än högre krav på att framgångsrikt kunna leda såväl dig själv som ditt team. Capacitets chefsutbildning tar dig framåt.

Ledare utan formellt chefsansvar behöver vara särskilt skickliga inom kommunikation, då detta är ditt främsta verktyg för att förhålla dig till alla olika relationer i uppdraget. Förutom förmågan att inspirera och skapa en entusiasmerande arbetsmiljö behöver du i denna roll även ha en god uppfattning om ditt eget beteende och hur detta påverkar teamet.

I denna utbildning får du modeller för att kommunicera effektivt och skapa konstruktiva dialoger. Du får verktygen för att skapa bästa förutsättningar för ditt team att arbeta effektivt och nå mål. Därtill får du chans att belysa dina ledaregenskaper och träna dina kommunikativa kompetenser.

Vi arbetar hands-on och använder sk. live-learning, där deltagarna själva tar med sig verkliga utmaningar in i utbildningen, så att vi tillämpar teorier, modeller och perspektiv på riktiga dilemman och utmaningar.

Utbildningen genomförs under 2 + 1 dag:
 • Skapa tydlighet kring ditt uppdrag genom uppdragsmodellen
 • Skillnaden mellan chef och ledare
 • Vem företräder du?
 • Att vara en förebild
 • Leda tidigare kollegor
 • Sätta mål, kommunicera dem och följa upp
 • Tydliga spelregler för ditt team
 • Självinsikt kring ditt beteende och din kommunikation – DISC
 • Grundläggande verktyg för effektiv kommunikation och konflikthantering
 • Feed back – Feed forward
 • Coachande förhållningssätt
 • Coachande tekniker och verktyg
Mål med utbildningen:

Målet med utbildningen är att du ska få verktyg för att leda mot mål, hur du skapar engagemang, hur du kommunicerar effektivt, samt få kunskap om din roll och ditt uppdrag.

Målgrupp:

För dig som har uppdraget att leda och utveckla ett team eller projekt mot ett mål, utan att ha ett formellt chefsansvar/personalansvar. Passar perfekt för dig som tex arbetar som teamledare eller projektledare.

Välkommen att boka din plats här:

Anmäl dig här!

Andra utbildningar som kan vara intressanta

Ny som chef

Var: Stockholm, Göteborg & Malmö
Typ: Utbildning
Längd: 2 + 1 dag

En hands-on utbildning där du får en verktygslåda som du kan använda i din vardag direkt efter utbildningen. Du får de viktigaste redskapen för att undvika dikeskörningar och istället få en raketskjuts i ditt nya uppdrag som chef.

Praktisk retorik

Var: Stockholm
Typ: Utbildning
Längd: 1 + 1 dag

Vill du skapa mer entusiasm och driv på dina möten? Behöver du förbättra din presentationsteknik så att du verkligen övertygar alla? Vill du känna mer trygghet och säkerhet inför nästa dragning? Den här utbildningen ger dig kunskaperna för att planera din bästa presentation och självförtroendet för att verkligen övertyga.

Hållbart ledarskap

Var: Stockholm
Typ: Utbildning
Längd: 2 + 1 dag

Hållbart ledarskap är utbildning där du under 3 heldagar får kunskap och verktyg för att arbeta mer hållbart och produktivt. Du får knepen som hjälper dig att prioritera, ta rätt beslut och ansvar för din hållbarhet kopplat till ditt uppdrag.

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Bokning "Leda utan att vara chef"

* = Obligatoriska fält

Bekräfta ditt val:

Kurs: Leda utan att vara chef

Plats:

Datum:

Anmälan är bindande vid bokningsbekräftelse. Sjävklart kan du boka om utbildningen eller överlåta bokningen på en annan deltagare från samma företag. När du anmäler dig godkänner du Capacitets bokningsvillkor.