Blogg:
Undvik fällorna,

och bli en grym chef!

Undvik vanliga chefsfällor!


Har du förmånen att vara chef? Grattis! Ledarskap är verkligen enkelt – eller?

Om du är ny som chef är det inte konstigt att det blir fel ibland – men även erfarna chefer tappar greppet om sitt ledarskap då och då. Det finns många fallgropar men också många sätt att undvika fällorna. Här kommer några tips som hjälper dig att lyckas i din chefsroll.

 – Prata så att den du pratar med förstår vad du pratar om:

Ett vanligt misstag vi ofta gör är att vi utgår ifrån att alla uppfattar ett budskap på samma sätt som vi själva gör. Så enkelt är det inte. Alla har olika sätt att kommunicera på och som chef behöver du lära dig att säga samma sak på flera olika sätt. En övning du kan göra med ditt team är att säga några ord (ex. förväntningar, mål och mandat), be medarbetarna fundera över orden och sedan dela med sig av deras bild av de tre orden. Du kommer förmodligen att få lika många olika svar som det är människor i rummet.

– Sätt mål tillsammans med din medarbetare:

Vi sätter ofta verksamhetsmålen på ledningsgruppsnivå, och därefter blir medarbetarna informerade – men hur motiverande är det egentligen? Lyssna på dina medarbetare och låt dom få vara med och sätta målen, då kommer motivationen att nå målen på köpet.

– Visa dig sårbar och våga delegera:

”Kan själv!” Ja, ibland tänker vi att det är bättre att göra uppgifter själv. Men är du rätt person för uppgiften? Kanske finns det någon som kan göra den bättre? Du kan inte vara bäst på allt – eller hur? Och, även om du skulle vara bäst på allt så är det inte effektivt att göra allt själv. När du visar att du också behöver hjälp växer lagkänslan och medarbetarna känner att de får bidra.

                                                         PSST! Lästips Delegera effektivt
– Tänk långsiktigt:

Släcker du bränder hela dagarna? Brandkårsutryckningar är chefens värsta fiende. Det är för din egna skull som vi säger – sluta leka brandman. Fånga inte bollarna utan skicka vidare. Om du hela tiden ska lösa akuta problem kommer du inte ha tid med det strategiska och långsiktiga arbetet.

– Omge dig med olika typer av människor:

För att ett team eller företag ska lyckas så behövs det olika kompetenser och människor. Vi behöver den strukturerade, samtidigt som vi behöver den resultatfokuserade. Ett fel många chefer gör är att de omger sig med allt för många likasinnade. Titta på ditt team – behöver ni komplettera med någon annan kompetens än den som redan finns?

Lycka till.

Se alla våra
utbildningar & workshops

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!