Kundcase - Olympus
Träffa Yonna Olsson på Olympus

"Nu har vi en helt annan kunskap om våra ledarkompetenser!"

Kundcase – Olympus

Olympus, ledande tillverkare av innovativ optisk och digital utrustning, ville satsa mer på ledarutveckling för de Nordiska cheferna och landade i att en 360-utvärdering skulle vara ett bra första steg för att utveckla cheferna på olika nivåer i organisationen. Vi samtalar med Yonna Olsson, Regional Managing Director Nordic på Olympus.

Berätta lite mer om hur upplägget och omfattningen av projektet?

– Inledningsvis bestämde vi oss för att göra en utvärdering av cheferna i den Nordiska ledningsgruppen, totalt 9 chefer. Samtliga fick genomgå en 360-analys och därefter fick var och en personlig återkoppling av konsulter från Wise Consulting (Capacitet – en del av Wise Consulting). Detta föll så väl ut att vi därefter bestämde oss för att utöka insatsen och även låta nästa chefsled bestående av 19 chefer att göra detsamma.

Det låter som ett stort och komplext projekt med chefer i sex olika länder, vilka utmaningar stötte ni på?

– Det stämmer att den fysiska placeringen gjorde att vi fick vara lite extra kreativa när det gällde själva återkopplingen, vi involverade 4 konsulter från Wise Consulting/Capacitet och utsåg en projektledare. Wise hade också under hela processens gång nära dialog med Netsurvey som levererar själva 360-verktyget. En annan utmaning var att hålla oss inom tidramarna, ibland kom inte svaren in i den takt vi ville, men Wise var oerhört snabba och flexibla och de hjälpte oss att finna lösningar på allt.

Efter att ha genomfört detta stora projekt, vad menar du är den viktigaste skillnaden jämfört med utgångsläget?

– Nu har vi en helt annan kunskap om våra ledarkompetenser. Vi har objektiva och konkreta fakta att utgå ifrån, vi har nu fått en referenspunkt som gör att vi kan fortsätta att utveckla ledarskapet inom Olympus!

 

/ Yonna Olsson på Olympus

Bokning "Kundcase – Olympus"

* = Obligatoriska fält

Bekräfta ditt val:

Kurs: Kundcase – Olympus

Plats:

Datum:

Anmälan är bindande vid bokningsbekräftelse. Sjävklart kan du boka om utbildningen eller överlåta bokningen på en annan deltagare från samma företag. När du anmäler dig godkänner du Capacitets bokningsvillkor.

Team Leader

Marie Edvell
Team Leader

”Otroligt härligt att få reflektera och ägna tid åt mitt uppdrag som chef tillsammans med andra deltagare. Utbildningen var en riktig självförtroendboost och energipåfyllning. Nu känner jag mig mycket tryggare inför rollen som chef och det ansvar som det innebär”

Sales Director Sweden

Henrik Siverbrant
Sales Director Sweden

”Fasen vad bra denna utbildning var. Den fick mig att lyfta blicken och vilja börja göra annorlunda istället för att köra på i gamla hjulspår. Utbildningen var en ”väckarklocka”, nu är jag ännu mer konstruktiv, tydlig och direkt i min återkoppling. Att få möjligheten att reflektera kring uppdraget tillsammans med två kollegor var positivt. Nu har vi en ökad förståelse för varandra och ett ännu bättre samarbete”

East Capital

Bozenna Bengtsson
East Capital

"Den här kursen sitter kvar, tack vare ett ambitiöst upplägg och med förmånen att få fortsätta fördjupa sig via coachingen. Även om vi var en grupp så kändes det personligt. Utbildaren lyssnade på var och en, alla fick utrymme. Jag har blivit tydligare gentemot mitt team och mig själv med mål och vision samt fått verktyg att hantera olika personligheter. Kursen har verkligen stärkt mitt självförtroende i rollen som chef."


Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!