I huvudet på oss
Inspiration

Spana in alla våra bloggar!

Ethos – vilket intryck ger du?

Sophie Tolstoy Regen
Retorikexpert & Ledarutvecklare

Många förbereder sig med talmanus, power-point och andra tekniska hjälpmedel inför en dragning. Men är det verkligen det som kommer göra att du lyckas? I vissa fall, säkert ja...

Vad är ett bra ledarskap?

Ulrika Nybleus
Ledarutvecklare

Är det resultatorienterat, situationsanpassat, medmänskligt, snällt, styrande, lyhört, eller vad är egentligen ett bra ledarskap? Åsikterna går säkert isär och det finns många svar. När jag träffar chefer individuellt..

Om du är chef måste du lära dig att lyssna!

Lotta Wretblad
Ledarutvecklare

Som chef har du en stor del i om anställda väljer att stanna eller lämna företaget. Och, något av det absolut värsta anställda vet är chefer som inte har..

När livet händer, motivationen tryter och början på något nytt!

Maria Narbom
Affärsområdeschef

Jag sitter och blickar ut över havet, jag har suttit här förr, när livet har varit i förändring och jag har tappat både riktning och mål. Jag tittar bort..

Så undviker du svåra-samtal-träsket!

Lotta Wretblad
Ledarutvecklare

Det finns väldigt många bloggar, artiklar och guider som handlar om hur du ska ”lyckas med svåra samtal”, men det som saknas, enligt mig, är information som berör hur..

Lagom – export it damned!

Christina ”Kikki” Chukman
Ledarutvecklare

For many years, during individual coaching sessions as well as at large leadership convents I often referred to the concept of ”Lagom”. And just as often I apologized myself..

Undvik vanliga chefsfällor!

Har du förmånen att vara chef? Grattis! Ledarskap är verkligen enkelt – eller? Om du är ny som chef är det inte konstigt att det blir fel ibland –..

Ja, det är mycket nu!

Maria Narbom
Affärsområdeschef

På väg till ett möte, och vid hissen möter jag en kollega som frågar hur det är. Jag hör mig själv svara; det är mycket nu. Hissen kommer och..

Träning är AO för framgångsrik kommunikation!

Sophie Tolstoy Regen
Ledarutvecklare

Jag arbetar som retorik och kommunikationscoach, och JA, jag älskar mitt arbete. Jag brinner för att se människor växa, bli säkrare, mer effektiva och mer inspirerande kommunikatörer. Som erfaren..

Teamutveckling får ditt team att lyfta!

Ida Åkvist
Utbildningsrådgivare

Ett effektivt team når ofta sina mål snabbare än planerat. De känner engagemang inför sitt uppdrag och stöttar varandra. De tummar inte på kvalitén i leveranser samtidigt som de..