I huvudet på oss
Inspiration

Spana in alla våra bloggar!

3 tips för att hantera en dålig chef

Maria Narbom
Concept Sales Manager

Dåliga chefer får högpresterande medarbetare att sluta och de som inte går vidare tappar engagemang och motivation. En chef behöver våga fatta beslut som inte alltid är till fördel..

Hur bra är du som chef på det här?

Sophie Tolstoy Regen
Ledarutvecklare

Som ledare måste du vara bra på många saker. Du måste ha ett starkt målfokus, resultatdriv, du måste vara tydlig, beslutsam, inspirerande och kunna motivera andra. Men lika viktigt..

Ger eller tar dina möten energi?

Sophie Tolstoy Regen
Ledarutvecklare/Retorikcoach

När jag är ute på företag och tränar kommunikation och retorik med chefer och medarbetare är det många som känner sig frustrerade och rent av maktlösa över hur många..

Så lyckas du med ditt distansledarskap

Maria Narbom
Affärsområdechef ledarutveckling

Idag är distansledarskap vardag för många chefer, inte bara för de som jobbar på internationella bolag eller de som jobbar i konsultverksamhet som har medarbetare ute på uppdrag. Utan..

Jobbar du med det du egentligen vill?

Maria Göthe
Ledarutvecklare

I studien ”Vad engagerar svenskar mest? Låt inte våra huvuden lura ditt hjärta!” (Rikard Larsson m.fl.) har man studerat hur vi svenskar lever efter våra drivkrafter i våra karriärer...

Chefer – så skapar ni psykologisk säkerhet!

Maria Göthe
Ledarutvecklare

På jobbet har vi alla ett ansvar för att bidra till en bra arbetsmiljö, men som ledare har du yttersta ansvar för att gruppen mår bra, presterar och når..

Ethos – vilket intryck ger du?

Sophie Tolstoy Regen
Retorikexpert & Ledarutvecklare

Många förbereder sig med talmanus, power-point och andra tekniska hjälpmedel inför en dragning. Men är det verkligen det som kommer göra att du lyckas? I vissa fall, säkert ja...

Vad är ett bra ledarskap?

Ulrika Nybleus
Ledarutvecklare

Är det resultatorienterat, situationsanpassat, medmänskligt, snällt, styrande, lyhört, eller vad är egentligen ett bra ledarskap? Åsikterna går säkert isär och det finns många svar. När jag träffar chefer individuellt..

Om du är chef måste du lära dig att lyssna!

Lotta Wretblad
Ledarutvecklare

Som chef har du en stor del i om anställda väljer att stanna eller lämna företaget. Och, något av det absolut värsta anställda vet är chefer som inte har..

När livet händer, motivationen tryter och början på något nytt!

Maria Narbom
Affärsområdeschef

Jag sitter och blickar ut över havet, jag har suttit här förr, när livet har varit i förändring och jag har tappat både riktning och mål. Jag tittar bort..